Ons Verhaal

Welkom in de chille Kempen

Het verhaal achter 'ons' & onze visie

De band gaat nooit stuk

“Het begon toen ik een kleuter was. Twee dikke vrienden in dezelfde klas. Het waren boezemvrienden zij aan zij en toen kwam ik erbij.” Het verhaal van Griet, Kato en Saar lijkt wel de vriendschapsband van Xink. De laatste twee groeiden als zussen hun hele leven samen op. Enkele jaren later werd het duo een trio, toen ze Griet tegenkwamen op de Chiro in Zwaneven (Oud-Turnhout) en onafscheidelijk werden. Na hun jeugd kozen ze elk hun eigen professionele weg, maar de band ging nooit meer stuk. Dit familiegevoel en de warme vriendschap vormen de basis voor de verschillende vakantiehuizen.

Corona als geluk bij een ongeluk

Griet is een duiveltje-doet-al, die voor het coronavirus als freelancer o.a. de evenementensector onveilig maakte met haar ideeën en enthousiasme.
Kato runde vijf jaar lang een eetcafé/hotel in het hartje van Antwerpen. Als interieurstyliste weet ze bovendien als geen ander hoe je een ruimte moet decoreren.
Saar is een ambitieuze onderneemster, staat enorm ten dienste van anderen en heeft haar eigen instituut voor huidverzorging.

Drie uiteenlopende sectoren, maar met één rode draad: deze drie sectoren kregen het hard te verduren tijdens de coronacrisis. Het signaal voor de drie vriendinnen om het geweer van schouder te veranderen. Vriendinnen werden collega’s en vooral ondernemers. Enkele maanden, vele vergaderingen en creatieve ideeën later is de Whatsapp-naam ook de firmanaam geworden. Housewives BV was geboren. Housewives, maar zeker geen desperate housewives.

De referentie voor vakantiehuizen in de Kempen

Het eerste vakantiehuis dat de Housewives gingen uitbaten, was de Morgenstond in Baarle-Hertog. De vrijgekomen tijd tijdens de coronacrisis stemde tot nadenken, waardoor plannen werden gemaakt voor een tweede project in Turnhout. In april 2021 mocht Ochtendgloren de eerste gasten ontvangen. Drie musketier-etten, klaar voor de uitdaging, maar vooral erop gebrand om het goed te doen.

Deze motivatie, samen met de warme vriendschap en het familiegevoel, is wat de Housewives typeren. Wat ze willen, is dat de gasten thuiskomen. Het naar hun zin maken, gastvrijheid, gezelligheid en het sociale, dat is waar ze energie uit halen. Het vakantiegevoel omzetten naar iets kleinschaligs waar mensen de nodige rust vinden. Er echt even tussenuit zijn en vooral kunnen genieten, is een uitdaging die ze met beide handen hebben aangenomen. 

Het verhaal van de Housewives stopt echter niet bij De Morgenstond en Ochtendgloren. Allerlei creatieve plannen liggen nog op tafel, waaronder glampingcabins. Bezoek regelmatig onze website of Instagrampagina's. Om de samenhang tussen de verschillende accommodaties te benadrukken, werd gekozen voor één overkoepelende naam: De Chille Kempen. Uiteraard een afgeleide van de stille Kempen, maar ook weer een verwijzing naar het familiale en losse karakter van de Housewives.

Van begin tot ...

Een tijdlijn

Januari 2020

Vakantiewoning 'De Morgenstond'

De Morgenstond - De chille Kempen

Januari 2020

Oktober 2020

Verbouwing 'Ochtendgloren'

Verbouwingen

April 2021

Vakantiewoning 'Ochtendgloren'

Ochtendgloren  - De chille Kempen

April 2021