Idyllisch gelegen vakantiehuis in Turnhout

Image

Ochtendgloren is een idyllisch gelegen vakantiehuis voor twaalf personen op de grens tussen Turnhout en Oud-Turnhout. Kom volledig tot rust op de veertien hectare natuur rondom de woning. Wanneer je ’s morgens je ogen opent, is de uitgestrekte vijver het eerste wat je ziet. Misschien fladdert er wel een ijsvogeltje voorbij.

Zes kamers, verdeeld over drie verdiepingen, een ruim salon met chillruimte, een privétuin en voldoende parkeerplaats maken van Ochtendgloren de ideale accommodatie voor families, groepen of voor bedrijven.

De woning werd in 2021 volledig gerenoveerd en is uitgerust met een comfortabele keuken, een gezellige woonkamer met een wonderlijk uitzicht op de vijver. Het is de perfecte uitvalsbasis voor allerhande uitstappen in de buurt, maar ook de nabijgelegen E34 maakt dat je in een mum van tijd op je bestemming bent.

This image for Image Layouts addon
Image

#dinnerwithaview

EETKAMER

Eten met twaalf personen kan gemakkelijk aan de grote eettafel. De weerkaatsing van het water op de muren maakt de ruimte nog levendiger. Tijdens het ontbijt kan je misschien kennismaken met onze huisdieren: Eddy de eekhoorn of Zuma de zwaan.... Hier smaken de gekookte eitjes nog beter dan bij jouw thuis.

#komeneten

Keuken

Een ruime en praktische keuken. Volledig uitgerust om de Jeroen Meus in jezelf naar boven te halen en je familieleden of vrienden te verwennen met een heerlijke maaltijd.

Image
Image

#voetjesomhoog

TV-HOEK

Cosy kamer met een Smart TV én genoeg zitplaatsen om te chillen in een comfy zetel. Het uitzicht laat je wegdromen en is zo levendig dat je de TV misschien zelfs niet nodig hebt.

#sweetdreams

SLAAPKAMER

Elke slaapkamer is uniek: ofwel met een eigen badkamer, ofwel met een prachtig uitzicht. Door de kleuren en het interieur word je hier helemaal zen en start je de dag vol energie.

Image
Image

#bingewatchen

Chille ruimte

Een kamer om heerlijk te chillaxen of spelletjes te spelen met de kids. Hier krijg je direct een mini-cinema-gevoel. Tijdens bedrijfsuitjes in Ochtendgloren kan deze ruimte gebruikt worden als ruime vergaderzaal.

#natureiscalling

HET DOMEIN

Een uitgestrekt bos om lekker in te verdwalen. Wandel eens tot aan de tweede vijver, of geniet simpelweg van de Kempense stilte.
Image

Op avontuur in de stille Kempen

Aanraders in de buurt

Ochtendgloren is de ideale locatie van waaruit je de Kempen kan verkennen. Of je nu wil ontspannen, op een actieve manier de buurt wil verkennen, je innerlijke zelf wil voeden met de heerlijk Kempense gastronomie, de dorpse gezelligheid van Oud-Turnhout wil voelen of het bruisende stadsleven van Turnhout wil ontdekken, vanuit je vakantiewoning ben je er zo. Dankzij de nabij gelegen E34, is een grotere afstand ook geen probleem.

We sommen hier graag wat aanraders voor je op:

Step Tours: Vertrek bij Ochtendgloren en rij een mooie route met een e-step door de 'chille' Kempen. In samenwerking met Step Tours Arendonk. Boek jullie steps volledig online op http://arendonk.steptours.be.
Gustaaf Klimt: Zowel buiten als binnen kan je hier ten volle boulderen/klimmen.  Daarnaast kan je een yogales komen volgen.  Fietsverhuur wordt ook aangeboden.
www.gustaafklimt.be
Escape room Retie: of je nu 16 jaar bent of 70 jaar, een teambuilding organiseert of je verjaardag wil vieren op een originele manier, of gewoon een gezellige tijd wil beleven met vrienden of familie... met een escape game is plezier gegarandeerd!
Je wordt met je bondgenoten opgesloten in een speciaal ingerichte themakamer. Bedoeling is om jezelf binnen 60 minuten naar buiten te 'puzzelen'. Er is geen voorkennis vereist. www.escaperetie.be
Hottub Verhuur: Lekker bubbelen in de tuin, heerlijker kan niet. Mogelijk vanaf min. 4 dagen. Graag even een seintje naar: https://wellnessontour.be/
Fietsroutes: Op het einde van de straat start fietsknooppunt Antwerpen 04. 
Meer info over leuke fietsroutes op link: https://www.toerismeoud-turnhout.be/fietsen of https://www.kempen.be/fietsen-de-kempen
De Lilse Bergen: Een duik in het frisse water van de uitgestrekte zwemvijver en even lekker zwemmen en plonsen, zo'n waterpret kan deugd doen op warme dagen!  Breng je gezin of vrienden mee voor een dagje uit naar de zwemvijver van De Lilse Bergen!  Waterpret gegarandeerd!
Link: https://www.lilsebergen.be/nl/info/129/Zwemvijver.html

De Liereman: Wandelen in de Liereman. “De Liereman werd in 1940 beschermd als landschap. Het gebied is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied (habitatrichtlijngebied 'Vennen, heiden en moerassen rond Turnhout' en vogelrichtlijngebied 'Arendonk, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout'.)”

Wandelroutes: Meer info over toffe wandelroutes op link: https://www.toerismeoud-turnhout.be/wandelen of www.lekkerstappen.be

Geleide wandelingen in het thema van kanaal & kleinijverheid door de gepassionneerde Jan Aerts.

“In ons element met cement, of in de ban van de pan?”

Gedurende een twee uur durende wandeling langs de boorden van de Vaart nemen wij jullie mee doorheen haar ontstaansgeschiedenis. We lopen door Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout en stellen ons hierbij een aantal vragen. Waarom was er een kanaal noodzakelijk in de toch wel stille Kempen? Handelaren in beer, zeg je… Wat bracht de Vaart bij aan de regio? We halen herinneringen op en dwalen langs de relicten van de cement- en kleinijverheid. Hoe ging het er aan toe in de steenbakkerijen? Wie waren de hoofdrolspelers? Wat is de link tussen de Ravelse cement en het Tiense suikerklontje? Spreken we over “de drie” of “de vier” van het noorden? Is het wereldbedrijf C.B.R. werkelijk hier ontstaan? We geven je een antwoord op deze en vele andere vragen.

Image

Wat vind je allemaal in ons vakantiehuis

De woning in detail

Woonkamer
Zithoek
Smart TV
Bose systeem
HDMI kabel
Pelletkachel
Overgordijnen
Uitzicht vijver
Image

Heb je vragen over Ochtendgloren, ben je op zoek naar een leuke activiteit in de buurt of heb je speciale wensen bij je boeking? 
Aarzel niet om ons te contacteren.

#aroomwithaview

Bekijk onze foto's

Wat is er belangrijk?

Extra info

Internet

Er is een draadloos netwerk. HOERA! Je kan de QR-code naast het wifiplaatje scannen. HANDIG HE! Of je vindt de details in de huisregels.

Wil jij ook wakker worden met zicht op de prachtige vijver en er echt even tussenuit zijn om te genieten?